Project Description

For this project, Ajoi Landscape Design was brought on install a pool and to incorporate it into a design for a comfortable and private backyard living space.

The vinyl pool, the prominent feature of this landscape, was lined with natural stone coping. Ajoi Landscape Design creatively dealt with the challenge of the landscape’s existing grade by constructing an armour stone retaining wall on the backside of the pool. Natural ledgerock steps and a spiral staircase lead to this new, unique lounge area.

A custom wood privacy screen was constructed to give a more intimate feel to the setting. Green space was neatly organized into the concept with the introduction of gardens planted with seasonal flowers, shrubs and grasses, as well as a seamless transition to a grassy lawn area.

For the final touch, landscape lighting is incorporated into the design to accent the new landscape features in the evening, as well as to extend the useable hours of this beautiful and contemporary backyard.

  • Vinyl pool with natural stone coping
  • Large armour stone retaining walls with ledgerock steps
  • Seamless transition to green space

We had Mark from Ajoi Landscape Design come to do some design plans for our backyard. As soon as we saw the plans we were amazed at the vision he had and how our backyard could be transformed. We went back and forth with our decision as it was a big one to make and Mark was great to deal with. He didn’t pressure us in any way and answered all our questions very quickly. Once we decided to go ahead, Mark took care of everything. We didn’t have to worry about setting up contractors or coordinating all the different pieces which was a huge stress reliever. The guys worked hard through the whole job and Mark was here every day to check on progress and keep things moving along. They finished on time and on budget and we are so thrilled with our backyard oasis that our family can enjoy for many years to come

Tricia and Derrick